MOE + Windows, 2. näytös

Minulla oli pitkästä aikaa tilaisuus testata MOE:a Windowsilla (XP, version 5.1, SP3). Edellisestä – ensimmäisestä – kerrasta olikin jo aikaa ja se näkyi koodissa. Vaikka koetankin ottaa Windows-käytön huomioon kehitystyössä, niin ilman mahdollisuutta testata koodissa on väkisinkin käyttöjärjestelmästä riippuvia osia.

Python ja GTK. Sekä Python että GTK, joilla MOE on toteutettu, ovat saatavilla Windowsille. On suhteellisen helppoa testata, onko koneeseen jo asennettu kyseiset ohjelmistot: (1) avaa komentokehote ja kokeile käynnistää Python, ja (2) jos Python käynnistyy, kokeile ladata siihen GTK:

> python
Python 2.6.6 ... on win32
>>> import gtk
>>>

Mikäli jompi kumpi tai molemmat puuttuvat, ne voi asentaa kivuttomasti verkosta. Jos koneessasi oli valmiiksi Python, muttei GTK:ta, asenna kyseiselle Python-versiolle tarkoitettu GTK-paketti (kts. Pythonin tulostukset käynnistyksen yhteydessä). Valmiit ”All-in-one” -paketit ovat helpoimpia, jos Pythonin versio oli 2.6 tai 2.7. Jos koneessasi ei ollut kumpaakaan, niin kiireiselle kokeilijalle suorat linkit asennuspaketteihin (MSI) ovat:

Huomaathan, että asennusjärjestyksellä on väliä: asenna ensin Python, sitten GTK. Valitettavasti testikoneessa oli jo valmiiksi Python 2.6, joten en voinut testata 2.7 -versiota. Asensin koneeseen vain kyseiselle versiolle tarkoitetun PyGTK:n. Ikävä kyllä Python 2.6 -versiota ei voi asentaa MSI-paketista, mutta MOE:n pitäisi kyllä toimia myös 2.7 -versiolla, vaikken voi sitä luvata.

MOE. Seuraavaksi oli vuorossa MOE:n asentaminen. Purin moe.tgz-paketin WinZipillä winmoe/ -nimiseen hakemistoon. Ei muuta kuin kokeilemaan:

winmoe> dir/w
[.] [..] [moe] moe.tgz
winmoe> moe\moe.py

Eihän se tietenkään sellaisenaan käynnistynyt. Hetki äherrystä ja MOE käynnistyi. Kokeillakseni toimintaa käytännössä tein MOE:lla kirjoitetuista teksteistäni paketin ja purin sen winmoe-hakemistoon. Sitten projektinhallinta esille:

winmoe> moe\moepm.py

Projektinhallinta käynnistyi, mutta MOE:n käynnistäminen tuplaklikkauksella ei toiminut polussa olevien välilyöntien takia. Hetken aherruksen jälkeen ongelma oli korjattu, ja projektinhallinnasta pystyi käynnistämään projektin niin MOE:lla, NotePadilla kuin Explorerillakin.

Kokeilin tehdä MOE:lla erilaisia asioita. Korjasin tallennukseen liittyvän ongelman, muilta osin editori näytti toimivan oikein hyvin. Viime kerralla testatessani kohtausten järjestely raahaamalla ei toiminut, mutta nyt se toimi juuri samalla tavalla kuin Linuxissa.

Kuvakaappauksia:

MOEPM, jossa listasta ovat vain julkiset MOE:lla kirjoitetut tekstit, jotten tuhoaisi tekstien mahdollisuuksia esimerkiksi kirjoituskilpailuissa.

”Ylimielet” MOE:ssa, jossa on näkyvillä kentiltään uusittu indeksi. On hankalaa saada ahdettua kapeaan tilaan kaikki tarpeellinen tieto, tässä tapauksessa luvun numero, sanamäärä, otsikko sekä kohtauksen numero.

Päivitin sivustolle korjatun version (versio 0.1.6) MOE:sta, jonka voi ladata vaikkapa tästä linkistä:

http://mkoskim.drivehq.com/moe/moe.tgz

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: